Søndag, den 1. marts

Besluttede at vi ikke ville lave en dyt i dag andet lidt praktisk arbejde, vask, opvask og lidt rengøring af telt. Det vælter ned fra træerne med pollen, noget gult stads der sætter sig alle vegne. Inge kom om morgenen og spurgte om vi ville med på Cykel ned til stranden, de ville tage en øl med og drikke den der, og så bare hjem igen. Vi sagde pænt nej tak. Men vi inviterede dem over til en formiddags øl en times tid. Vi fik Ove og familie til at tage en Pollo med hjem fra markedet som de skulle til om formiddagen, det er nemlig de bedste Polloer man får her i nærheden, så der blev serveret kylling ved 14-tiden. Jan skal med Freddi ned i baren og se fodbold kl. 21. Det er El-classico, Barcelona og Real Madrid. De skal være der ved 20-tiden for at få en ordentlig plads. Karin og Mary inviterede sig selv i baren til en drink.


Mandag, den 2. marts
 
Stod op til et værre blæsevejr. Der var røget en masse frø og agner af træerne, så det var ud og feje og tørre bord af. Men det fortsatte med at blæse hele dagen, ellers flot vejr 18 grader og fuld sol. Der var mange bølger på vandet kunne vi se da vi over frokost kørte ned mod byen, der kan man også se ud over havet. Vi skulle først til sportsforretningen så Karin kunne købe en petanquekugleopsamler, sådan en har de alle sammen (fordi de ikke kan komme ned i knæene), undtagen Jan og jeg, så den må prøves. Derefter gik turen til Kineserbutikken efter mange små ting, bl.a. farvede plastglas i tyk kvalitet, de bliver vasket op, det er til gæster, små klemmer til plastposer som Gitte har ønsket sig, en sammenkobling til vores vandslanger, en isterningbakke til store isterninger i farven limegrøn til nabo Inge og meget mere, man kan jo få alverdens ting. Så gik turen til Alcampo, hvor Jan lige løb ind og handlede nogle småting. Resten af dagen bare afslapning, skulle godt nok lige lave en invitation til PULSerne om årets Påskefrokost. Aftensmad, biksemad med spejlæg, Badehotellet, kaffe og god nat.

Tirsdag, den 3. marts 

Igen en nat med stormvejr, men dog mildt – igen ville Daisy op midt på natten kl. 03:50 så Jan måtte op og gå en nat-tur, men prinsessen skulle blot nattisse, det er sgu´ lidt træls når man ikke selv skal op og nattisse, men hun er jo også ved at blive en ældre dame.
Formiddagen gik med soignering af terrasse, hund, læse og besvare mails og Karin skal lige have de sidste opdateringer fra ”millionærklubben” for at høre om hun er blevet rigere eller fattigere.
Karin skulle også lige omplante blomsterne til de fine nyindkøbte skjulere.

Jan´s PC var lige pludselig uden bluetooth så det fik vi ordnet med Elgigantens hotline – super!
Det er tirsdagspetanque med danskerne og det gik både godt og skidt – én af os tabte begge kampe. 
Det er også dagen hvor vi skal bestille onsdagsmenuen – så her er menukortet.

Vi fik for øvrigt også reserveret en plads (D053) til år 2022, ja I læste rigtigt – 2022, så nu er både 2021 og 2022 på plads.
Aftensmaden var en gang Confit de Canard (ja det er længe siden Sanne) og hertil en medbragt Rioja Reserva 2011 en super lækker vin.

Så lidt opvask og en kop kaffe og hjemmeside opdatering.

Onsdag, den 4. marts


Frokost øl - læg lige mærke til procenterne!

Billeder fra onsdagsmiddagen - vi havde fået en del danskere med - tekst følger!


Leif, Kirsten og Brier


Bjarne, Connie og Anders!

Brier, Åse og Bjarne!

Bjarne, Connie og Anders!

Ove, Hanne, Per og Hanne!

I venstre række Karins 3 retter i højre Jans 3 retter!

Der er happy hour - så bestil een og få to!

Torsdag, den 5. marts. 

Dansker petanque kl. 14. og ”afterpetanque” hos Mary og Freddi. Vi fik bænket os i dejlig solskin, havde godt set en meget sort sky nærme sig. Så pludseligt kom der nogle kæmpe vindstød der fejede alt af bordet og væltede resten, derefter høvlede det ned. Nogen rendte efter paraplyer, og andre for ind i forteltet. Det varede ikke så længe men det hele var ødelagt, chips, dressing og servietter, alt var væltet rundt mellem hinanden. Vi kom så ud igen da regnen var ophørt og forsøgte at redde hvad redes kunne, det blev til endnu en hyggelig times tid inden folk gik.


Freddi havde sagt at vi og Inge og Lasse lige skulle blive efter de sidste var gået så vi satte og ind i forteltet og hyggede lidt inden vi brød op ved 18-tiden. Vi sludrede lidt med Inge og Lasse foran deres telt, så syntes Inge altså lige at vi skulle have en lumomba at gå hjem på, men nu var vi jo også sultne, så Inge lunede 4 hjemmelavede frikadeller hun havde tilbage, så kunne vi få et stykke rugbrød og en delle. Så kom Mary pludselig, og hun kunne også godt spise en delle, hun fik Karins som så i stedet smuttede hjem efter en Pizza som vi fik varmet og delt, Inge kom også med tepølse, så på den måde klarede vi det så alle blev mætte. Hjem ved 22-tiden og godnat. Daisy blev selvfølgelig serviceret med mad kl. 18:00 som hun plejer.

Fredag, den 6. marts.

Fint vejr, men noget blæsende.
Jan vågnede kl. 5 ved at Daisy var dårlig og kastede op. Selvfølgelig henne i sofaen, men der var heldigvis tæppe på og Jans hættetrøje. Så han måtte op og ud med hende, tæppet og trøjen i blød, og ind og sove videre.
Formiddagen gik men forskellige huslige sysler. Vi var inviteret til bryllupsdag hos Hanne og Per, 49 år, så de kommer ikke næste år. Vi var indkaldt kl. 14. Der var dækket langbord til ca. 25 mennesker, og de havde købt vildt ind. Først kaffe og vaniljeis med forskellige bær til som var kogt med sukker, det smagte super. Derefter alt muligt i drikke, chips og frugtafdelingen. Kom hjem ved 17-tiden, så fandt vi ud af at vi hellere måtte lave noget mad af Daisys hundemad (kalvesnitsel skåret i strimler) hun virker ikke rigtigt som om hun kan lide det p.t., så hun er overgået til smørstegt kylling. Vi fik sammensat en dejlig middagsret med kalvekødet og resten af de grøntsager som er i ”huset” - peberfrugter, porre, hvidløg m.m. serveret med frisk pasta.
Fik så set X-faktor (blev meget træt af dommerne), kaffe og god nat.


Lørdag, den 7. marts.

Dejligt vejr, ca. 18 grader og sol. Om formiddagen skulle vi på det lokale marked og købe T-shirts til Jan (også kaldet uniformsblusen, alle mændene her går med den samme model), nu med korte ærmer. Missionen lykkedes 4 stk. blev indkøbt til 36 euro. Jan har godt nok ikke haft dem på endnu, måske skal det vente til vi kommer hjem, han vil jo ikke ligne alle de andre!!!!!!!. derefter lige en øl i solen på ”vores bar” og så indkøb af div. grøntsager, nu var der friske ærter, også nogen som var bælget, lidt dyrere, men hva!!!

Derefter hjem - det var meningen vi skulle have været til Petanque, og vi havde lige 40 min. til frokosten, men vejret var så dejligt derfor vi blev hjemme og slikkede sol. Ved 16-tiden skulle Lasse så ud at køre, men han kunne ikke starte bilen, så starthjælp til ham, først fra Connie med en batterilader, det duede ikke så Jan måtte hente vores bil og så lykkes det. 
Tilberedning af aftensmad: en lille lammekølle (1 kg), store overskårede tomater med hvidløg og friske krydderurter i ovnen, det hele tilberedt i dagens sidste sol suppleret med en Gin-Tonic.
Efter maden, melodigrandprix kaffe og god nat.

Søndag, den 8. marts 

Igen en dejlig morgen med masser af sol,
så bilen fik lige en skyller – vi vil tage en tur til Sitges som er en smuk by, men også mere turistpræget end Vilanova. Til gengæld har byen også en havfrue. Vi parkerede i en parkeringskælder i byens centrum, og tog Daisy´s kørevogn med.
Igennem byens smalle gågader som er fyldt med diverse butikker og vi blev selvfølgelig stoppet ud for en butik med alt udstyr til fine negle – sælgeren greb straks Karins hånd og filede én af hendes negle med en firkantet tingest og påførte derefter olie – det var så godt et resultat at Karin måtte eje udstyret som kostede € 60,- men hun fik det talt ned til € 25,- Sælgeren skulle selvfølgelig også file én af mine negle, hi hi.
Vi gik ned til promenaden som var virkelig flot – man følte sig helt som om vi var i Nice! Efter at have gået frem og tilbage skulle der lige indtages et glas rose vin samt en tallerken pommes frites på en hyggelig restaurant med udsigt til havet.
Vi kiggede lidt på restauranterne for frokost, men blev enige om at den sene frokost skulle indtages i ”vores” japanske sushi restaurant i Vilanova, så vi kørte hjem til vores by igen – vi fik lige det sidste bord i bagende sol, og i udkanten af restauranten, så Daisy lå i sin kurv helt ude på siden, så andre hunde var tæt på når de passerede, og det passede ikke ”damen” og et par hunde fik et ordentligt bjæf – specielt en stor pitbull som sgu´ var ligeglad med en lille hystade som hende – han kunne sgu´ ha´ ædt hende i én mundfuld.
Efter indtagelse af mange stykker sushi ville vi drikke kaffen og brandyen på cafeen længere henne af gaden, som vi plejer. Vi fik os bænket i de dybe stole med Daisy imellem os i sin taske. Efter ca. 5 min sprang ”uhyret” igen op af sin taske og gøede som en vanvittig af et par småhunde som tillod sig at kigge på hende – uheldigvis havde vi snor på hende, og snoren rev faderens store cognacglas med indhold på jorden så det splintrede og vi alle tre blev badet i brandy. Tjeneren kom straks og fejede glasset op – Jan gik ind for at købe en ny brandy, men måtte ikke betale da det var på husets regning, bare skønt med en stam-bar! 
Hjem til pladsen og en kop kaffe – slut på en skøn dag.Mandag, den 9. marts

Dejlig solrig morgen........ 

- og efter morgenmaden kørte Jan til byen for at handle. Det er også dagen hvor vi skal ud og spise afskedsmiddag, for Mary og Freddi, på ”Samis” restaurant. Mary og Freddi skal hjem i morgen efter 4 måneder her på pladsen. 
Kl. 14:00 var vi alle 8 bænket............. 


og fik bestilt vores menuer (3 retter) med vin eller øl samt kaffe – prisen er latterlig lav kun € 25,90 for to personer – og maden er sgu´ veltillavet.


Desværre fik jeg kun fotograferet vores forretter!
Tilbage på pladsen kl. 16:30 hvor vi lige skulle have en lumomba eller en øl til afslutning.


Tirsdag, den 10. marts (Francks fødselsdag)

Dejlig morgen med masser af sol – vi fik også lige vinket farvel til Mary og Freddi.
Der er ved at brede sig lidt uro på grund af Coronavirussen – alle tale om den og nogle forbereder sig til at tage tidligere hjemover – Karin har også luftet tanken, men vi har ikke besluttet noget endnu. Sanne og Alex har meddelt at de dropper turen til Barcelona på søndag – det er anden gang deres Barcelona tur aflyses, og vi skal derfor ikke mødes i Barcelona, men som de skriver: det kan vi jo gøre i enten 2021 eller 2022.
Det var ”danskerpetanquedag” i dag, ikke særlig god for Jan som tabte begge kampe, men Karin vandt én og tabte én.
Jan kørte til byen for at handle til ”afterpetanque” som skal afholdes hos os på torsdag. Det er rigelige mængder der skal indkøbes og efterfølgende anrettes – der plejer at komme 20-25 stykker tørstige sjæle, og de æder bl.a. flæskesvær i store mængder.
Karin var ikke særlig sulten, men Jan insisterede, at lave Saltimbocca med pasta – det blev med masser af hvidløg så alt stinker i køkkenteltet. Det var derfor en nødvendighed at der blev vasket op inden sengetid.


Onsdag, den 11. marts

Igen op til en strålende solskinsdag – det er utroligt at det stadig ikke regner, og gartnerne vander alle plænerne og bedene.
I skrivende stund (kl.10:14) er der ikke lagt planer for dagen

-udover at der skal spilles petanque med de ”internationale”.

Torsdag, den 12. marts

Dejlig solskinsmorgen, og vi skal jo holde ”afterpetanque” der er rimelig meget der skal ordnes inden kl. ca. 15:00 bl.a. borde og stole for ikke at tale om udskæring af frugt og gulerødder samt lave dressing til sidstnævnte. Karin ordnede gulerødder og dressing inden hun tog til petanque medens jeg ordnede resten.Karin var første ”mand” tilbage og hjalp lige med de sidste ting. Det var ok hyggeligt men meget af snakken var om Corona virus – der er ved at sprede sig nogen bekymring ikke så meget om vi bliver smittet, selvom her ingen virus er, men hvordan man kommer hjem og bliver grænserne lukket. 

Karin og Anders


Det er hyggeligere en billedet viser!

Indrømmet de ser lidt triste ud!

Damerne smiler heller ikke så megetDer var en del oprydning efterfølgende så det blev den lette vej til aftensmad Karin varmede en pizza og jeg fik en portion muslinger fra ”microen”. Vores søde naboer, Inge og Lasse, var i fuld gang med at pakke ned for nu skulle de bare hjem – de var lidt presset af deres døtre hjemme i DK.

Fredag, den 13. marts

På Daisy´s og min morgentur fik vi lige sagt farvel til Birthe og Gunnar, da vi kom tilbage til vores vej var Inge og Lasse klar til at køre, øv vi kommer jo til at savne deres selskab. Jan kørte til supermarkedet og fik købt mad og andre fornødenheder så vi har til hjemturen, hvis vi beslutter at køre søndag eller mandag. Der er eller har været, virkelig panikstemning mellem danskerne selvom nogle mener det er hysteri.

Vi har hængt Coronaen

Vi spiste frokosten ude i fuld sol og var næsten færdig da Lene og Jan kom for at sige farvel. Vi har også hørt at de fleste danskere i E afsnittet er kørt og to par i C afsnitte kører tidligt i morgen. Tilbage er vi så kun 4 par, Hanne og Ove, Hanne og Per, Hanne og Jørgen samt os (pudsigt at de tre hedder Hanne).
Har lige fået besked fra UM om, at man bør tage hjem nu og grænsen til DK lukkes, dog ikke for danskerne – men hvad med Frankrig og Tyskland? Vil de også lukke deres grænser? Hvis de gør det inden søndag bliver vi her.  

Lørdag, den 14. marts

Skønt vejr og petanque med de internationale er aflyst og vi skal ikke til marked i dag, men har besluttet at tage hjem søndag – så det blev en lang og hård arbejdsdag i bagende sol – forteltet blev udskiftet med markise så det var bare øv.
Karin fik lige presset vores sidste appelsiner så der er ”frisk” morgenjuice de første dage.

Til venstre for sengen kan lige skimtes Daisy´s rampe.
Det er trist at forlade Vilanova specielt i denne situation. Conny, vores nabo, har lige oplyst at campingpladsen bliver lukket fra på mandag, i hvert fald så igen nye kommer ind. Han havde forøvrigt en ny pommes frites koger med som vi fik - han kan ikke bruge den hernede. 
Så i skrivende stund er vi næsten rejseklar til i morgen tidlig og kører mod Perpignan eller Avignon.
Vi fik selvfølgelig ikke købt alle de ting vi planlagde, Karin mangler bl.a. en pizzapande som den Inge har, men det må så blive i 2021 eller 2022.
Skål herfra og på gensyn i 2021.


Søndag, den 15. marts.

Oppe og skulle have været af sted ved 8-tiden. Brier og Kirsten var kørt ved 7-tiden. De kom så pludseligt tilbage igen. De turde ikke at køre fordi receptionen havde sagt at der var meget politi alle vegne man måtte ikke tage ned i byen eller på stranden og de vidste ikke om vi kunne komme over grænsen, og de kunne måske heller ikke komme ind på pladsen igen hvis de først var kørt ud. Så måtte Karin ringe til udenrigsministeriet, de havde en vagttelefon, alt imens Peer og Brier kørte ned på den lokale politistation. Der stod en betjent udenfor stationen, og han sagde at vi trygt kunne køre ud af Spanien, udenrigsministeriet sagde at de ikke havde nogle meldinger om nogen der var blevet stoppet, så de mente også at vi kunne tage afsted. Så vi besluttede at tage afsted fra det gode vejr. Ud af pladsen, vi fik vores penge retur for de sidste manglende dage, og så gik det mod den Spanske grænse. Der var ingen trafik og vi så ikke en eneste betjent. Krydsede grænsen til Frankrig kl. 12.45, der var ikke et øje ved grænsen. Vi ville fortsætte til Avignon. Sidst på eftermiddagen begyndte der at indløbe mails til os om at Tyskland var ved at lukke sine grænser, vi kunne ikke i første omgang finde ud af om det kun var grænsen til Danmark eller også grænsen mod Frankrig. Karin skrev lige mails til de tilbageværende danskere på Vilanova, der i mellemtiden også havde besluttet at tage hjem og var ved at pakke ned. Efterhånden forstod vi at det var grænsen til Frankrig der ville blive lukket. Vi nåede Avignon ved 17-tiden, fik en plads og nogle stole ud at sidde på. Besluttede at lave kylling. Så det blev en nogenlunde afslappet aften, efterhånden kunne vi også læse at Danskere ville få lov til at køre i transit gennem Tyskland. I seng ved 23-tiden.

Mandag, den 16. marts.

Tog fra Avignon ved 10-tiden, skulle lige vaske op først, elendige faciliteter så vi snakkede om at det var sidste overnatning i Avignon, da vi kørte så vi at der tilsyneladende lå en anden plads ikke langt fra Avignon og tæt på motorvejen: Camping la Montage, ser ud til at det også er en helårsplads, så den kan vi prøve næste gang. Ellers ser det ud til at det meste har lukket her i Frankrig. Motorvejs restauranterne er i alt fald lukket ned og de butikker vi kan se fra motorvejen holder der ingen biler ude foran. Da vi kørte igennem Lyon, masser af trafik, det har der også været hele dagen, kørte vi ned i en rigtig lang tunnel, pludselig begyndte bilen at larme og en advarselslampe blev tændt, motoren var helt oppe på kogepunktet. Der var to vejbaner og helt fyldt med biler, hjertet røg helt op i halsen, Jan sagde at han blev nødt til at køre videre, der var hverken krybespor eller plads ved siden af. Den tunnel var godt nok lang. Da vi kom ud af tunnelen faldt temperaturen langsomt igen. Vi kørte nu mod Beaune for at tage en overnatning der. Vi ankom til vores campingplads i Beaune ved 16.30 tiden, der stod et skilt på døren, at der var lukket p.g.a. Corona. Vi måtte så lige finde på noget andet, der var en campingplads mere i nærheden, som også havde åbent hele året, der kørte vi til, men der var også lukket. Mens vi holdt ved den plads begyndte bilen at blive varm igen, så vi måtte køre videre, op på motorvejen igen. Da vi havde kørt ikke ret langt opførte bilen sig underligt igen, den rystede og hakkede noget. Vi skulle alligevel finde et sted hvor Daisy kunne komme ud, den stakkels hund havde ligget i kurven hele dagen og rystet og gispet. Vi tog ind på en tilfældig rasteplads, det viste sig at den var rolig og der var plads nok. Vi søgte på telefonen og fandt en campingplads plads ca. 50 km længere fremme, hvor vi havde været før, vi ringede til den men ingen tog telefonen, måske havde den også lukket, turde ikke køre dertil.
Vi turde nu ikke at køre videre da det snart blev mørkt, ville ikke stå i et nødspor det meste af en nat. Besluttede at ringe til SOS. Der gik ca. En times tid så kom der en franskmand farende med en ladvogn. Vi forstod ikke en dyt af hvad han sagde. Men han tog vores bil og kørte den halvvejs op på ladet, så fik vi besked på at stige op i bilen, også Daisy. Derefter blev vi kørt helt op på ladet, og han tog så campingvognen på slæb. Så blev vi kørt hele vejen tilbage til Beaune og blev sat af på et Renault værksted. Vi kunne koble os til strøm og der er et fint toilet, så vi lider ingen nød.  Det er så meningen at de skal få lave bilen i morgen, men lad os nu se. Derefter Micromad og i skrivende stund er kl. 23.45. Godnat.

Tirsdag, den 17. marts

Havde en ok nat udenfor værkstedet. Jan havde lovet SOS at vi ville gå ud og finde ud af hvad mekanikerne sagde om bilen tidligt om morgenen ved 8-tiden. Der stod på skiltet at de åbnede 7.30, og der stod Jan der, og ikke et øje, vi ventede og ventede, ikke et øje. Kl. 8.30 kom der et ”fejeblad” og kørte op foran værkstedet, Jan fik fat i manden og spurgte ham hvorfor de ikke havde åbent, og han sagde at der var lukket i 15 dage, og ingen andre havde åbent gr. Corona. I det hele taget havde intet åbent og der var udgangsforbud fra kl. 12. Vi ringede til SOS, de skulle lige tænke sig om, ringede tilbage og sagde at vi måtte tage en taxa til Lyon, et tog fra Lyon til Basel, skifte til et tog til Freiburg, og så lade bilen campingvognen stå (for senere at blive transporteret hjem til DK om 14-20 dage). Problemet var at vi ikke kunne køre over grænsen med en fransk indregistreret bil, vi ville blive afvist. Det var vi selv sagt ikke meget for, med hund og noget bagage skulle vi jo have med, vi havde rigtigt meget i den campingvogn. 
Vi vidste at nogle af vores venner fra Vilanova var bag os, vi havde sms´et lidt undervejs, det endte med at Jan ringede til dem og spurgte om de kunne have os med til Freiburg. De var så super søde og sagde at de ville komme og hente os. De var 3 par, i 3 campingvogne, hvad vi ikke vidste var at de var kørt uden om os, alligevel koblede et af parrene campingvognen af kørte tilbage ca. 75 km, uden at fortælle os, at de var kørt udenom os. De andre og campingvogne måtte så vente 2 timer på at vi blev samlet op og kom tilbage til deres rasteplads. Alle var søde og sagde at selvfølgelig skulle de hjælpe, helt fantastisk. Vi fandt ikke rigtig ord for vores taknemmelighed.

Peer og Ove på Rue de Pommard (Pommard er super vin)
Vi blev transporteret på bagsædet af Hanne og Peers vogn, med vores køleboks i mellem os. Det var så super at vi kunne have den med, der var lidt mad og brød i, og mad til Daisy, frem for at stå helt uden noget, vi vidste jo ikke om der var noget åbent nogle steder.


Her de ventende fruer og de tre vogne......
Det var så bare derud af mod Mulhouse - vi nåede 6 km før grænsen ca. kl. 17, så var der kø, vi ventede og ventede, fandt så ud af at der var en dame der holdt i vores spor og var gået i stå, Peer ud og gå frem til hende, det kunne være at det var starthjælp hun behøvede, så Peer fandt startkabler. De andre biler var kørt udenom hende ved at køre ind imellem lastbilerne som fyldte hele højre bane, og ud igen i venstre bane, da Peer nåede hen til damen kørte han ind i højre bane og svingede forenden af bilen ud foran damen, på med strømkablerne, damen var Finsk og forstod ikke noget engelsk eller andet. hun fik strøm, men den klikkede bare og ville ikke starte. Peer kunne ikke gøre mere så vi forlod hende igen. Efter en times tid var vi fremme ved grænsen, ganske udramatisk fik vi lov til at suse lige igennem.
Vi kørte videre mod Freiburg, hvor vi skulle hente bilen. De var så søde at køre os helt til biludlejningsfirmaet alle tre campingvogne på trods af, at vi skulle et godt stykke af motorvejen og ind gennem noget af byen. Vi fandt biludlejningsfirmaet ved 18.30 tiden. Jan skyndte sig ind efter bilen, og Karin insisterede på at vi skulle læsse vores ting ud af Peers bil og de skulle køre videre, det var ved at blive mørkt og da de 3 par ingen steder havde at overnatte. Vores ting kom ud og efter et farvel og en kæmpe tak til de 6 mennesker, kørte de videre. Jan kom med bilen kort tid efter. En stor fin VW Sharan. 
Vi fik læsset tingene om bord. Hunden skulle lige have en luftetur, så vi gik hen til en restaurant der lå lige på hjørnet, der købte vi en sandwich til Karin, Jan kunne ikke li den, så han fik et stk. tørt rugbrød med skinke fra køleboksen, det hele foregik henne foran biludlejningsfirmaet. Hunden fik også sin aftensmad, men kunne bedre lide Karins sandwich. Så gik det der ud af i den nye bil, nu i helt mørke, vi er jo vant til at det er noget længere lyst i Spanien. Vi nåede til en lille by der hedder Bühl (nær Baden Baden) der checkede vi ind på et hotel der hedder Kohlers Hotel Engel, Vimbucher Strasse 25, 77815 Bühl. Super fint og hyggeligt hotel, fik et dejligt værelse, blev spurgt om vi skulle spise, men det skulle vi ikke, gik ned, da vi havde pakket ud, og fik en kop kaffe og tysk weinbrandt. Ret fint sted, og super hyggeligt.

Så skal der soves i dobbeltseng igen!

Daisy ved døren til badeværelset - skal selvfølgelig spejle sig!

Hyggelig og meget ren restaurant

Restaurantbillede.
Bliver dejligt i morgen med et bad og dejligt morgenmad.
Vi sms´ede til de 6 andre og spurgte hvor de var henne, og det viser sig at de har nået til Camping Adam som ligger 2,8 km fra hvor vi er nu, super at de nåede ind på en campingplads, det er vi glade for.

Onsdag, den 18. marts

Kørte fra Kohlers Engel, Bühl-Vimbuch, ved 10-tiden efter et dejligt bad og fin morgenmad. Daisy havde været lidt urolig om natten så vi var ikke helt friske.
Vi kørte bare op mod nord i en vældig fart. 
Besluttede at køre til lige inden Hamborg, hvor vi var ved 17.30 tiden, vi fandt et Gasthof som lå meget nær motorvejen, Gasthof Vossbur, i byen Toppenstedt.
Jan gik ind og bestilte et værelse, og sagde at vi også skulle spise middag. De fortalte at køkkenet lukkede nu, og restauranten lukkede kl. 18, det var de blevet pålagt p.g.a. Coronavirus. Vi skyndte os at bestille en Rumpsteak og en flaske rødvin. Det endte med, at vi spiste på værelset, det var nu hyggeligt nok.
Værelset lå på første sal og lige da vi kom op på etagen var der en udstoppet ræv som Daisy lige skulle knurre ad og lugte intens til – der var også en udstoppet grævling, men den var ikke så interessant. 
Vi så lidt fjernsyn og skrev nogle sms´er og så tidligt i seng."Vores" fine VW

Aftensmaden indtages på værelset da restauranten SKAL lukke kl. 18 pga Corona, dette iflg. myndighederne - vi fik en Rumpsteak med bratkartoflen. 

Torsdag, den 19. marts 2020.

Vi stod lidt tidligt op på Gasthof Vossbur, spiste morgenmad, og så ud af døren ved 9:30 tiden. 
Der var også morgenbuffet på dette hotel. Underligt at de må det, men vi havde selv håndspritten kørt i stilling. Der var også kun os og 2 andre i restauranten. Vi holdt nogle stop undervejs, og vi skulle også lige handle på vejen, i Flensborg. Købmandsgården havde lukket alle deres butikker så vi måtte til Fleggaard og handle. Der var absolut ingen mennesker så det kan heller ikke vare længe inden de også lukker, men de havde dog husket at skrue priserne godt op, faktisk ”danmarkspriser” så det må vi lige huske til vi kommer der igen. Vi skulle ikke have så meget så det gik hurtigt. Kl. 12.30 kørte vi over den danske grænse. Der var ikke andre biler end os. Vi viste pas og forklarede at bilen var på tyske plader fordi vi var kørt i stykker i vores egen bil, så det var en udlejningsbil. Det var helt ok sagde de, og så fik vi lov til at smutte videre. Vi skulle lige have en bid brød og noget af det pålæg vi havde købt hos Fleggaard, og så var det hjemover. Vi var hjemme 16.45, og Skolevej så fin ud, vi havde jo haft gode mennesker til at se efter menageriet, og der var pyntet med flag i haven og en buket blomster på køkkenbordet, fornemt.


Så endelig ankommet til Danmark i god behold, det var dejligt.
Vi havde dog kørt godt 1.200 km siden tirsdag aften.
Snip snap snude, nu er historien ude.

Fortsættelse følger i januar 2021………………………………

|  ,  |  | janresen@mail.tele.dk


KONTAKT OS - janresen@mail.tele.dk - +45 30 50 96 06


Cookies