13. dag lørdag den 29.9. Sol 23 grader lidt blæsende. Slappede af på pladsen – eftermiddagen blev en gåtur til byen - og ja den ligner sig selv, det blev til en kop kaffe og et glas vin på Rådhustorvet.Karin og Daisy foran parken i Ribouville


Vi kørte til supermarkedet og købte ind til aftensmaden –grillet bøffer lidt grønt og så en flaske vin.

Kaffe med hjemmebragt marcipan og nougat (1/2 kg nougat som ellers var til tænkt Franck) uhm.


14. dag søndag den 30.9.  Dejlig sol ca. 25 grader. Gik en tur på pladsen og blev inviteret på et glas Rosé vin hos et par (Jan & Lene) fra Strøby 


Øverst: Jan og Erik og en Tarte flambe

Nederst: Lene og Jette og mere tarte Flambe


han byggede huse og fruen solgte dem (han trak lidt på smilebåndet da vi fortalte at vennerne Inger & Per havde købt et rækkehus i Strøby) – aftalte at vi skulle til vinfest i nabobyen Saint Hippolytte, det blev på cykel (8 km op ad bakke) så der ikke skulle køres spritkørsel, spørg lige fruen om det var hårdt vinfesten var en kæmpe skuffelse, specielt i forhold til dem vi havde været til tidligere. Der blev dog drukket lidt nuveau vin og et par øl til at tage den ramme smag. Karin fik lige en Tarte Flambe (en supertynd pizza).

Aftensmad: rester fra gårsdagens middag, bøffen i skiver,kartoffelskiver, spejlæg og det hele på stegepladen.


15. dag mandag den 1. 10. Overskyet koldt ca. 14 grader. Måtte have elektrisk ovn tændt til morgenkaffen. Derefter kørte Jan til værkstedet med vores vogn. Imedens han var væk kom vores genbo Pia og Sten, de var på vej hjem og ville lige give deres telefonnummer hvis vi kom i nærheden af Padborg så skulle vi slå på tråden, så kunne vi finde ud af noget. Jan kom fra mekanikeren som havde sagt at der skulle skiftes en dims der hed noget med butterfly. Jan prøvede at kontakte vores værksted i Ishøj men de vidste ikke lige hvad en butterfly var. Skal med vognen til mekanikeren i morgen kl. 8.00. Jan handlede, kørte der til på cykel, Karin ordnede hund og gav hende loppekur købt i supermarkedet til kun 6,- euro for 3 stk.

Det skulle være mod sandfluer og lopper og flåder. Vi er begyndt at vaske tøj i hånden, bluser og sådan noget, resten kommer i maskine, har købt mønter til vask, 3 euro og tørretumbler 4 euro.

Aftensmad: pariserbøf og jambon de persille (en speciel skinke fra Bourgogne) og ost.


16. Dag tirsdag 2.10. Tristans 13års fødselsdag – ringede og ønskede ham tillykke med dagen  

(vi havde fået Irmelin til at købe gaven så han kunne få den til morgenbordet kl. 7.15) ellers var det op med bilen til VW mekanikeren som selvfølgelig havde fundet en andel fejl som skal rettes på torsdag – godt vi har god tid

Efter en gåtur rundt i byen og et Cafe besøg, spiste vi frokost på pladsen,

dagens pligter blev klaret, Karin tog cyklen til supermarkedet

medens Jan øvede lidt Petanque (vi ligger lige op ad denne). Aftenens menu blev stegt laks med ristede peberfrugter/forårsløg i fløde samt pasta – hertil en flaske hvidvin fra en lokal vinbonde.Så lidt opvask og kaffe – og et skriv til dagbogen……………………………..

Dag 17. onsdag den 3. oktober. Lidt overskyet dag men om eftermiddagen blev det da 19 grader. Det der er fordelen her er, at der næsten ingen vind er.  Vi tog af sted fra pladsen ved 11. tiden og kørte til Koenigsburg. 


Koenigsburg.


Vi havde en skive brød og en pakke skinke og 2 øl med. Vi spiste og nød udsigten, den er absolut fantastisk. Vi kunne godt huske fra tidligere, at vi ikke kunne komme ind og se borgen for vi

måtte ikke have Daisy med og Jan ville ikke ind og se den alene. Vi kørte så ned igen og satte kursen mod Colmar hvor vi ville se den gamle bydel.


 

Billede 1 og 2 fine gamle huse i Colmar

Billede 3 Vi skulle lige have en kop kaffe og Karin skulle lige tage et billede


Det lykkes os at finde den og parkere helt perfekt. Det er en hyggelig gammel bydel med fine huse. Vi fik et enkelt glas hvidvin og så gik turen hjem igen, hunden skulle have mad.

Vi besluttede os til at spise i Riquewihre. 


Lille restaurant i Riquewihre samt menyen


Ville have været på en restaurant vi havde været på før,men de havde lukket onsdag så vi endte på en anden restaurant. En lille en med plads til 16 personer, fik menuen til 24.50 Euro og en flaske Riesling til 23 euro. Dejlig mad, først et stykke tærte med forskellige svampe med tilbehør af revet selleri og gulerod. Dernæst confiteret lammeskank med noget underligt til der hverken er kartofler eller pasta, dernæst syltede æbler på et stykke kage samt vanillieis, guf. Tog hjem ved 22. tiden og drak en kop kaffe og så ”Gift ved første blik” og så godnat. 


Dag 18. torsdag den 4. oktober. Dejlig dag med solskin. Skulle op og aflevere bilen hos mekanikeren kl. 9.00. Var til afhentning igen kl. 12.00. Efter frokost kørte vi på cykel til Bergheim for at drikke eftermiddagskaffe – Bergheim er en lille hyggelig by.

Efter hjemkomst kørte Jan på cykel til Leclerc for at handle til aftensmad (to bøffer fra slagteren uhm) i mellemtiden havde Karin fået besøg af Lene, Jan, Erik og Jette, og de sad bare der og drak vin og øl. Aftalte at vi kiggede over til dem i morgen hvor de skulle pakke til hjemturen lørdag.Dag 19. fredag den 5. oktober.

Kørte om formiddagen op i vinmarkerne med medbragt frokost og drikkelse – vejret var virkelig dejlig 22-24 grader og fuld sol, på turen hjem drak vi en kop kaffe på den restaurant ved storkefarme og der er storke i forhaven.

Fru stork


Derfra gik turen til Leclerc som skulle frekventeres for indkøb af aftensmad

(and a lá orange og en flaske Rhone fra Cairranne)

vi besøgte vennerne inden aftensmaden og drak et glas vin og blev budt en snitte med foigras. Fik sagt pænt farvel og på gensyn. På ”vores vej” var der i mellemtiden

fyldt op med nye naboer, vi havde nu tyskere på alle sider.


Dag 20. lørdag den 6. oktober.  Cykeltur til nabobyerne og Ribouville ostemanden trak i Karin, så der skulle købes ost af de kæmper der lå i butikken slappede af……………….Kylling på grillen.


Dag  21. søndag den 7. oktober, Bennys fødselsdag!

Sendte lige en fødseldagshilsen

 Rester fra dagen før

Dag 22. mandag den 8. oktober

Besluttede at tage til Beaune om tirsdagen så der skulle pakkes ned – vejret var rigtig dejligt 26 grader – frokost hjemme på pladsen aftensmaden på rest. Zum Pfifferhus.


Den 23. dag tirsdag den 9. Tidlig op og i bad, morgenmad, hundetur, en tur til supermarkedet for at købe kød til Daisy, tanke så vi kørte med fuld tank, betale for de 11 dage Euro 200,20 alt incl. Vi fik pakket og så afsted 11.30 ud på de ca. 300 kmFarvel til Ribeauville


Der var ikke meget trafik og vejret var dejlig solskin – spiste frokost godt halvvejs på en kæmpe plads uden særlig mange lastbiler. Undervejs faldt temperaturen til 15-16 grader og det blev overskyet øv. Ankom til Camping Les Cent Vignon i Beaune kl. ca. 16.00– vi fik plads 12 så der er sol hele dagen (hvis den ellers er der), og lille Daisy faldt i dyb søvn pga anstrengelserne ved køreturen.
Restauranten på campingpladsen er lukket om tirsdagen så det blev en gang Confit de Canard ou Riesling som Karin havde købt tidligere – det smagte rigtigt dejligt.

Den 24. dag onsdag den 10. oktober. Vejret var til en cykeltur om formiddagen til bymidten – det lignede helt sig selv med én enkelt undtagelse – gourmetrestauranten Bourguignonne havde skiftet navn og ejer. Cyklede og gik lidt rundt i byen. Vi endte med at spise frokost på en vincafe vi havde spist på tidligere, Bistrot Bourguignon. Aftensmaden blev indtaget på Campingpladsens restaurant, som er meget spartansk men meget fransk, vi fik jambon de persille, snegle, beuf bourguignon, ostetallerken og créme brûlée, og selvfølgelig en rigtig god flaske bourgogne. Kaffe i vognen.

Den 25. dag torsdag den 11. oktober.

Det havde regnet en del om natten, men morgenen var mild og sol/skyer 14 grader. Spiste frokost på pladsen i fuld sol. Eftermiddagen, meget solrig, blev en tur til Pommard og Meursault, vi skulle lige se ind til campingpladsen i Meursault, men den var næsten mennesketom (de lukker den 15.) Kørte op til Chateau Meursault og gik en tur i haven, vi kunne ikke komme ind til smagning da hunde ikke er velkommen. Kørte derefter via Mikael og Ruuts sommerbolig, lukket det viste sig at de var i Oman, til torvet hvor vi fik et glas Meursault 1. crus dejlig vin, men prisen også dejlig, 16 euro pr glas. NU syntes jeg sgu´ det er for dyrt. Derfra kørte vi til Pommard og gik en tur der – besøgte Restauranten Le Pont og fik et dejligt glas Pommard, Jans ynglings vin. Middag ved campingvognen, grillbøffer, bagte kartofler og grønt.

De 26. dag fredag den 12. oktober, Oves fødselsdag! Dejlig solrig morgen. Karin kørte til Aldi på cykel forat handle lidt. Efter frokost gik vi til Patriarche (temperaturen viste 27 gr.)for at prøve den traditionelle vinsmagning– den var steget til 17 euro, og der var vist lidt færre vine end tidligere, men de har altså stadig dejlige  vine. 

På hjemturen aflagde vi lige et besøg på en lille meget fransk cafè for at få en kop kaffe og et glas vin mere.

Skøn rigtig fransk Cafe


Aftensmaden blev rester fra i går, men Karin ville hellere have en æggekage.

Den. 27. dag, lørdag den 13. oktober. Stadig dejlig solrig dag, men utroligt vådt om morgen så det er umuligt at drikke morgenkaffe udenfor. Tog af sted ved 10 tiden til Rully, vi var omkring Jacquesson, men der var ikke åbent, så vi kørte til torvet hvor vi spiste frokost, et langt flutes med en hakkebøf og salat, lidt mystisk men åbenbart

burger på fransk!


 

Torvet i Rully


Derefter besøgte vi Andre Delorme og købte et par flasker hvidvin. Om aftenen spiste vi på campingpladsen. Jan fik 12 snegle og Karin Kylling. Vi sad mellem et Tysk par og et Belgisk par, vi fik snakket lidt på tværs men det var ikke nemt,tysk, engelsk, fransk i en vild forvirring. For øvrigt er der godt gratis Wi fi på pladsen, men desværre kun een adgang.

Den 28. dag, søndag den 14. oktober. Dejlig sol men stadig fugtigt om morgenen. Derefter blev det skyet men stadig dejligt varmt. Vi cyklede ind til Beaune for at handle i Casino. De havde åbent til 12.45 på en søndag. Skulle købe ind til aften, samt vand, da vi syntes vandet på pladsen smager af klor. Jan købte en 8 liters vand, samt aftensmad, 2 flasker vin og diverse så der var pludseligt trangt i cykelkurvene hvor hunden også skulle være. Vi fik en øl på Place Carnot (der var rigtig mange mennesker på restauranterne, Franskmændene går åbenbart ud og spiser frokost om søndagen, alskens salater blev serveret med gedeost) og fandt en butik hvor de havde vin fra Jacqueson som vi lige måtte købe en af (29,- euro). Derefter hjemover, nu Karin med hunden og Jan med alle varerne inkl. de 8 liter vand. det lykkes ude at vælte på cyklen. Frokost ved 14. tiden, flutes og en pakke røget laks, dertil et glas hvidvin.  Derefter gik det til petanquebanen hvor Karin lige fik dask 2 gange af Jan. Så var det hurtigt hjem til vognen, så håndbold Skjern mod PSG, aftensmad bestod af lammekoteletter og svinekoteletter på gril med grønt og ovnbagte champignons, det var nogle helt fantastiske lammekoteletter. Mørket falder på ved 19.30 tiden, da solen går ned kl. 19.00. 


Den 29. dag, mandag den 15. oktober. Dejlig dag, sol men stadig morgenkaffe i vognen da der er dug udenfor, men det er brændt af ved 10. tiden.
Kørte ved 10. tiden, med bringende frokost, resten af morgenflutes og fladt pålæg.
Vi skulle ud og se de dyre vinmarker og byer. Kørte først til Givry Chambertin, der stak vi næsen ind til en gammel kending Philip Leclerc. Vi ville købe en flaske rødvin til frokosten. Der sad 4 mennesker inde i butikken og var ved at handle rødvin, det viste sig at det var Danskere, et ungt par med svigerfamilie. Vi snakkede kort med dem og de skulle også spise frokost i vinmarkerne, men ved Rischebourg. Vi kørte bare til Chambertin marken og spiste den hjemmebragte,  - skønt vejr. Der var arbejdere i marken, men vi kunne ikke rigtigt se hvad de lavede. Kørte videre og indtog kaffe i Nuits Saint Georgs. Derefter mod hjem. På vejen kom vi forbi et kæmpe Le clerc supermarked, Jan blev sendt i felten mens hunden og jeg ventede i bilen, det lykkes ham at finde aftensmad til Daisy, Poitrine veau, kalvekød med en del brusk i. Hjemme ved aftenstide så aftensmad på grill, Confit de canard med salat, og selvfølgelig en Bourgogne (Rully 1. crus 2012).Den 30. dag, tirsdag den 16. oktober. Blev enige om ikke at tage nogle steder i dag. Vi skulle lige have planlagt afgang fra Beaune som bliver på torsdag. Jan blev sendt til det store supermarked for at handle til de næste dage. Vi ville derefter vaske Daisy der efterhånden var møg beskidt, blev enige om at gøre det i opvaskebaljen på campingbordet og med Jan som vandhenter og vandoverhælder ( kan han nu kaldes vandbærer?)  Det forløb heldigvis nogenlunde godt. Hun blev i alt fald hvid igen.


Til aften havde Jan købt muslinger som han også tilberedte, så vi fik Moules med dejlig hvidvin hjemkøbt i Rully hos Andre Delorme. Vi måtte så lige se Landmand søger kærlighed til kaffen.

 Den 31. dag onsdag den 17. oktober.

Slappede af på pladsen og kørte lidt cykelture og handlede i det kæmpe store Le Clerc. Det er lidt af en oplevelse at besøge de store supermarkeder, vildt flotte med egen fiskeforretning, slagterforretning, delikatesse og osteforretning. Skal man købe noget skinke kan man gå til slagteren og købe det eller hen på 25 meter hylde i 3 etager fyldt med skinker.  Le Clerc er lige så stor som Bilka. Da jeg kom hen til kassen med min vogn med mange vare i, så sad kassedamen hent stille indtil jeg havde lagt alle mine vare op på båndet, det tog da nogen tid, og først da jeg gik ned i den anden ende og var klar til at tage imod varene begyndte hun at køre dem igennem kassen, og ikke noget med at de ligger og roder i en stor bunke på båndet, det er i så langsomt et tempo så man kan nå at tage dem op. Det havde jo aldrig kunne lade sig gøre i Danmark der ville have stået 20 mennesker og råbt at hun skulle se at få gang i fingrene. En anden dag i et mindre supermarked var der slet ikke nogen kassedame ved kassen, jeg for rundt for at finde hvordan jeg så kunne komme ud, det kunne jeg ikke se så jeg gik tilbage til den ubemandende kasse, nu var der 3 andre der havde stillet sig op i kø så det måtte jeg jo også hellere gøre. Efter nogle minutter kom kassedamen og hilste venligt på folk og de hilste venligt igen. Den første i køen var en gammel dame der havde en firkantet kurv med til sine vare. Kassedamen slog en vare ind ad gangen og pakkede efterhånden hendes kurv med varerne, bl.a. en æske der var så stor så den næsten ikke kunne være i damens kurv, det tog lidt tid men nu var de så alle i kurven, så var det tid til at betale, og efter at damen og kassedamen i fællesskab fik talt alle mønterne op var det tid til at sige pænt farvel og god dag, derefter blev det den næstes tur. Helt anden mentalitet end i Danmark. Næsten alle folk betaler også med kontanter.
Den sidste aften var vi oppe og spise på campingpladsens restauranten, vi måtte lige sige farve til Beaune med en god flaske Pommard fra 2012 til maden og Beuf Bourginon igen igen, de laver bare den ret så godt. Derefter hjem, kaffe og se gift ved første blik og så i seng.


Den 32. dag torsdag den 18. oktober.
Vi kørte fra Beaune ved 11. tiden og mod Montelimar. Stadig dejligt vejr lige nu ved 14.40 tiden viser den 24,5 grad. Begynder at kan se lidt højere bjerge ude til højre, vi har passeret Lyon. Fandt den planlagte plads, i La Coucourde lidt uden for Montelimar, uden problemer

og man må sige det er en ”FRANSK” plads, ca. 16 pladser til campingvogne og så 12-15 hytter. Få sparsomme toiletter og opvasken skal klares i det fri- pladsen lå lige ned til Rhone floden som har et jernbanespor på den ene bred og lige overfor er der så et Atomkraftværk med 4 enorme skorstene og så selve vejen RN7.
Efter vi havde sat campingvognen
kørte vi til den anden plads vi havde udset os, men det var en plads i nærmes kaos – så vi bliver her. Aftensmaden blev færdigretter indkøbt i Beaune, og hertil en flaske Bourgogne (den sidste).

Den 33. dag fredag, den 19. oktober.
Stod op til en solrig morgen, morgenmaden var de medbragte flutes som blev bagt færdig i ovnen og så kaffe – Karin syntes vi trængte til én Fernet Branca :-) vi var stadig lidt i tvivl om vi skulle blive eller drage videre, men da vi havde vasket op i lunkent vand og skulle dele to toiletter med alle de andre på pladsen var valget ikke så vanskeligt – vi måtte bare afsted.
Karin fandt en egnet plads ved byen Arles, det var en tur på godt 150 km. Frokost (dåse makrel og dåse tun med flutes) på en næsten tom rasteplads.
Ankom til Camping L´arlesienne ved 15 tiden
i 26 graders varme og skulle lige se ”herlighederne” an - der havde tilsyneladende været et mega regnvejr den foregående nat, så det var noget blødt men ellers ok – igen den ”franske” camping model mht toilet, bad og opvaskefaciliteter. Vi fik en ok plads ved siden af et ældre fransk par – mærkeligt da der ellers var rigeligt med andre pladser.
Karin fik fikset aftensmaden, brasede kartofler med rester fra fryseren og så et par spejlæg – super. Er enige om at blive her i nogle dage for at se byen Arles hvor bl.a. Van Gogh havde huseret.Den 34. dag lørdag den 20. oktober.
Dejligt vejr om morgenen, men meget vådt. Alligevel sad vi og drak morgenkaffe uden for. Ca. 16 grader. Jan måtte først ud for at finde en bager, kom hjem med et mega dejligt Pain, kæmpe stort og super lækkert.
Det bliver hurtigt varmere. Efter morgenmaden gik det til det store Intermarché her i Arles. Jan købte godt kød fra køerne som gik her i naturparken i Rhone deltaet. Hjem i vognen og spise frokost og slappe af, derefter skulle byen udforskes lidt. Vi havde besluttet at spise aftensmad i byen. Tog bussen til centrum, linie 3, vi måtte løbe det sidste stykke, for vi var lidt sent på den, men den kørte ikke før 10 min. efter. Foran bussen holdt nemlig en personvogn, det var et sted hvor der kun var en bane så bussen kunne ikke komme forbi. Bussemanden gik ind for at finde manden til personbilen, det så ud som om han var til frisøren, så bussemanden tog sig en smøg og gik ind og købte en cola, så efter 10 minutter kom vi af sted. Vi stod af midt i byen, vi skulle bl.a. op og se det store Amfiteater. Det var efterhånden halvmørkt og der var lukket. 

Så vi satte os og fik et glas vin og nød aftenen, 23 grader. Derefter gik i ud for at finde et sted hvor vi kunne spise. Kom forbi et lille fint sted der annoncerede med Provencialsk mad. De havde Bouillabaisse på menukortet til 29,90 Euro, så det måtte vi prøve. Alt i alt en kæmpe skuffelse. Vi betalte og så spurgte jeg om de kunne ringe efter en taxa, vild opstandelse, køkkenpigen blev tilkaldt, for hun havde åbenbart et nummer til en taxa, en anden dame måtte guide og oversætte, hun kunne lidt engelsk/fransk så til sidst lykkes det, køkkenpigen stak lige hovedet ud af køkkenet en gang imellem for at se om missionen lykkes. Toms up og så afsted i taxa, det blev 12,35 Euro og der er et godt stykke vej, så billigt.


 

Dag 35. søndag den 21. oktober.
Atter herlig solrig morgen, men vådt på jorden. Jan blev endnu engang lokket til bageren, nu på cykel, efter dette dejlige Pain. Efter morgenmad skulle Karin lige i bad, det bliver nødt til at være en smule varmt i vejret for der en ingen dør til toiletbygningen, den består at to bruserum, det ene virker ikke, to håndvaskerum, det ene rum er håndvasken utæt neden under så vandet løber ud på gulvet, og 3 toiletter som alle virker, sjovt nok. Kun under halvtag, og da vandet er fiselunkent kan det hurtigt blive en lidt kølig fornøjelse.


Vi pakkede en frokostkurv (3 øl, 4 stk. brød, en stor dåse tun a la catalan, lidt skinke og ost) og så afsted til Rhone deltaet, havde plottet adressen ind på mr. Garmin, men igen førte han os en helt anden vej end vi havde tænkt så vi begge bliver lidt irriteret og Daisy stresset. Turen er 49 km og tager en lille time.
Det er en spændende tur til Rhone deltaet som også hedder Camargue deltaet, vi kommer forbi nogle enorme marker hvor sorte kvæg/kamp tyre opdrættes og eksporteres til Spanien (tyrefægtning ☹).
Vi kører mellem Grand Rhone og Petit Rhone ud til deltaet, det er et område på 490 kvadratkilometer med mere end 500 fuglearter, vi så store flokke af Flamingoer –


fantastisk at se dem i deres eget miljø, og også en flok stære (sort sol) ligesom hjemme i Sønderjylland.
Helt ude ved middelhavet var der en bred strand hvor mange franskmænd havde deres søndagsudflugt til.På hjemturen tog vi holdt lige ved de mange flamingoer og spiste vores medbragte – fuld sol og meget blæsende. Gjorde ophold i Arles centrum for at få eftermiddagskaffen.
Aftensmaden hjemme ved vognen – grillet kød fra lokale økologiske opdrætter, hertil diverse tilbehør.Dag 36. mandag den 22. oktober.
Stadig dejligt solskinsvejr, Jan på cykel til bageren. Holdt lidt vaskedag om formiddagen, så frokost og derefter ind til byen sen eftermiddag, og gå langs Rhône floden og lidt op i den gamle by som var rigtig hyggelig. 
Spiste hjemme, Jan handlede først, Karin fabrikerede en lækker ret med frisk laks, pasta og champignons.


Dag 37. tirsdag den 23. oktober.
Meget opvask fra dagen før og ikke lige let når der absolut ikke er noget varmt vand her på pladsen, vi kogte i gryder og vaskede op ved vognen, det tog lidt tid. Besluttede os for at køre til Aiguel-Mortes som også ligger helt nede i Rhône deltaet. Det var blevet anbefalet af vores nabo, nogle Hollændere, tusse gamle, som Jan hver formiddag gik ind og forærede noget af det friske Pain, som han henter hver morgen, det er så stort, så vi ikke kan spise det, så Jan forære naboen noget. Som tak har vi modtaget en tør gren Salvie og en dåse sardiner. Vi kørte ved frokosttid, det tog ca. 1 time. 
Imponerende borg, og inden i var der en hel by, men meget turistet. Gik rundt og kikkede, fik en kop kaffe og en pandekage. Var hjemme igen ved 17. tiden, vi havde besluttet at lave tidlig aftensmad, så vi kunne nå det hele inden det blev mørkt, men det nåede vi selvfølgelig ikke, frokosten havde kun været en tør skive bart brød med en skive skinke, så vi skulle have Confit de Canard om aftenen. Derefter fjernsyn” landmand søger kærlighed” og i seng ved 23. tiden, det stormede nu så kraftigt så der var en værre larm fra markisen, og det varede det meste af natten, Jan måtte op et par gange for at se om det hele holdt. Så ikke megen søvn den nat.Dag 38, onsdag den 24. oktober. Gert Thomsens Fødselsdag
Det stormede stadig om morgenen, vi har besluttet os for at køre i morgen torsdag til Narbonne, vi fik bestilt en campingplads på La Nautique, så vi valgte at slå markisen ind og sætte de fleste af vores ting ind i campingvognen. Vi kunne se at markisen var revet (4 cm) fra hinanden i højre side, den side hvor vinden er på, og det har rusket mest. Holdt igen store vaskedag, hængte det våde tøj op og vupti så var det tørt.


Det er vaskemesteren der sidder bagved!


Vi tog ind til byen med bussen og spiste frokost og daskede lidt rundt, vi var oppe og se ved Arenaen hvad det kostede at komme ind, men vi måtte ikke have hund med så vi gik igen. Fik dejlige lammekoteletter med ratatouille. Tog hjem igen med bussen, det stormede stadig 7 pelikaner, og pludselig kl. 20.15 gik alt lyset ud på campingpladsen. En time efter beslutter Jan og Daisy sig for at gå ud og rekognoscere. De mødte damen som bestyrer campingpladsen og hun sagde at lyset var gået i det meste af Arles, så nu er det nok bare i seng og håbe på der er lidt strøm på IPad én. Køleskabet blev sat over på gasdrift og ja kl. 01.30 kom strømmen igen og hele vognen blev oplyst og musikken spillede - vi havde jo ikke afbrudt kontakterne.


Dag 39, torsdag den 25. oktober.
Kørte fra Arles i dejlig solskin ved 11. tiden – undervejs spiste vi frokost på en rasteplads hvor der var en Café Paul, men vi spiste frokost i vognen da der ikke var bænke hvor vi holdt.
 Ankom til Camping La Nautique kl. 15.00 fik en dejlig solskinsplads med eget toilet og bade hus – vi var meget i tvivl om vi skulle sætte fortelt eller blot markisen op, det blev til markisen da vi kun kan blive her til onsdag den 31. for så lukker pladsen for i år.
Vi gik en dejlig tur til vandet og rundt på pladsen, der er en virkelig smuk udsigt, blev enige om at vi skulle ned og se solnedgang 
– på vejen tilbage mødte vi en svensk dame med en lille Bichon Frise. Hun og manden skal også til Spanien, Alicante så vi fik en masse tips, og blev inviteret hvis vi kom til ”deres plads” – de skulle være der til marts, og havde været der ofte. Inden aftensmaden så lige ned og se solnedgang over fjorden.


Aftensmaden: Confit de Canard (igen) med tilbehør :-) :-) opvasken klarede herren i huset i det udendørs, men overdækkede opvaskehus.
Karin satte en video på PCeren (when a mand loves a women) med bl.a. Meg Ryan som i sine unge dage lignede vores Maria, blev vi enige om. Pludselig så vi i gardinet et lille dyr som har forfulgt os siden Alsace. Det er en flyvende bille af en slags.
Der var mange af dem i Alsace og nu kan vi ligesom ikke rigtigt komme af med dem, vi har stødt på dem i vores ting, viskestykker, bluser, baljer og mange flere steder, så nu også i gardinet. Hver gang er de blevet sat udenfor. Nu tror vi snart at de spøger. (de er for øvrigt også med til Barcelona).


Dag 40, fredag den 26. oktober.
Første dag hvor vi IKKE spiste morgenmad udenfor (det var sgu´ ikke helt lyst endnu). Formiddagen blev brugt til at ordne forskellige pengeting, samt se bonner efter fra supermarkeder og restauranter UHA ☹ Senere blev det dejligt vejr med solskin. Om eftermiddagen kom der nogle danskere og sagde dav, de var lige landet efter tur fra Valencia, de var kørt der fra om morgenen ved 7. tiden, så fik vi lige en lille sludder, de havde været på en Eurocampingplads mellem Valencia og Alicante, der havde de været mange gange tidligere, og nu gik turen hjemover. Vi skulle have noget mad, så vi kørte ud for at finde et supermarked, efter nogen søgen fandt vi et dejligt InterMarche. Aftensmad stod på kylling på grill og ris. Derefter Vild med Dans, og det meste af Karins EUdata brugt.Dag 41, lørdag den 27. oktober.
Nu er det blevet dårligt vejr, regner, stormer og det er koldt. Der er desværre ikke noget WI Fi her på pladsen kun lige oppe foran receptionen, hvor der også er nogle borde og bænke, men det er så koldt så vi har ikke rigtigt lyst til at sætte os derop, og vi har brugt alt vores udenlandsdata, surt. Jan var oppe og vaske op igen, igen fra aftenen dagen før, mens Karin lige afprøvede det nye badeværelse. Spiste frokost og blev enige om at tage til Narbonne for nu var det holdt op med at regne. Vi tog ind og så den store Cathedral St. Just midt i byen. Den var helt fantastisk, vi ville godt have været til en gudstjeneste i det rum, orgelet er kæmpe stort, så det må lyde fantastisk.

Udenfor var der også en bænk i overstørrelse :-)

Bagefter gik vi på cafe og fik en kop kaffe, derefter hjem igen. Vi var ikke rigtig sultne så det blev til Pizza til Karin og Micro mad til Jan. Det blæste stadig voldsomt så vi krøb bare sammen i sofaen og for 40. tyvende gang så vi et par afsnit af Matador. 


Dag 42, søndag den 28. oktober. Sannes fødselsdag
Det regner, stormer og er virkeligt koldt, ca. 10 grader. I dag tror vi at vores Svenske venner er kørt, dem med Bichon´en. De skulle have kørt i fredags men Jan var ovre og snakke med dem i går, de var ikke kørt, fordi de syntes det blæste for meget til at køre over til Spanien gennem Pyrenæerne. I dag blæser det så endnu mere så det er lidt synd for dem, håber det går godt. Vi er begyndt af forberede vores afrejse, vi skal være ude senest på onsdag fra denne plads, og vi har overvejet enten at blive her i nærheden, eller køre til Barcelona. Karin ville jo gerne have set Carcassonnais, men det bliver ved med at være dårligt vejr. Det er også lidt af et problem, at det på onsdag bliver virkelig dårligt vejr med meget regn og blæst, de advarer med mega regnbyger. Vi forsøgte at finde en anden plads her i området og til sidst fandt vi en der har åbent nu, ikke så langt herfra, besluttede at tage ud og se på den. Pladsen var fin nok men lidt ude på bøh landet. Tog hjem igen og forberedte noget aftensmad på grill, den havde svært ved at holde varmen, ØV, derefter igen kryb sammen i sofaen og Matador. Hyggeligt når man kan høre at vinden brøler udenfor. 


Dag 43, mandag den 29. oktober.
Stadig dårligt vejr, blæst og regn, i dag vind advarsel op til 50 km i timen. Så nu er det besluttet, at vi tager herfra på tirsdag, hvor det er godt vejr, uden for meget blæst og regn, og kører til Barcelona. Har mailet til Villanova park. Vi vil så forberede afrejsen i dag.
Aftensmaden blev en færdiggrillet kylling med stegte baconkartofler hertil en udenlandsk Elefantøl til Jan og Karin et par glas vin – og så kaffe og godnat.

Dag 44, tirsdag den 30. oktober.
Solen skinner så nedpakningen gik super – vi kørte kl. 10.30, og ved 12. tiden rullede vi ind over grænsen til Spanien, der var en del politi og mange blev visiteret, bare ikke os:-)
Frokosten blev indtaget på en rasteplads med både benzintank og Burger King så vi var sikre på at der var mennesker omkring os – vi var jo informeret fra svenskedamen om røveriske overfald på rastepladserne inden Barcelona, men ingen panik frokosten blev indtaget i campingvognen, over og tanke og så videre.
Vi havde dog ikke kørt længe før en ung bilist i en lille Seat kørte op på siden af os og pegede bagud på campingvognen – kørte ind i krybesporet med alarmblink på, og han stoppede lige foran os – han var alene i bilen og yderst velklædt og høflig. Jan steg ud og talte med ham, han ævlede noget om at vi havde tabt noget sort fra vognen, og det var måske var farligt at køre videre. Det pudsige var jo at vi stoppede lige før en ubemandet rasteplads – Karin var meget nervøs for at sidde alene i bilen, tænk hvis der nu kom en anden mand osv.
Jan satte sig ind i bilen og vi kørte videre, lige forbi rastepladsen hvor den unge mand var kørt ind, stadig med alarmblink på, til nogle ventende biler. Røveri eller ikke røveri, vi fik det jo ikke opklaret, men begge køretøjer er OK.
Ankom til Villa Nova Park ved 16.30 tiden – fik en plads i afsnit D (som anbefalet af en bekendt) vi bookede pladsen for 60 dage (det er et godt tilbud til € 720,- alt incl.) fik med lidt besvær sat vogn og fortelt op, det er ret små pladser.
Karin og Daisy gik en tur på pladsen og til restauranten for at se om vi skulle indtage aftensmaden der, men ak og ve, der må ikke komme hunde med på restauranten – Karin og manden fik en længer dialog om, hvorfor Daisy ikke måtte komme med ☹ så det blev aftensmad i forteltet som Karin kreerede af de forhåndenværende råvarer: kalvekød og peberfrugter i flødesauce med pasta uhm.
Så er det over på næste side - Spanien!

 


 

 

 

 

 

 

 

  


|  ,  |  | janresen@mail.tele.dk


KONTAKT OS - janresen@mail.tele.dk - +45 30 50 96 06


Cookies