Danmark


Vinterturen 2018   
Rute: Kollund, Soltau, Münster, Koblenz, Ribouville, Beaune, Rhone, Nice, Narbonne, Perpignan, Barcelona, Valencia (det er her børnebørnene kommer på besøg) Alicante. Hjemturen bliver gerne via Cahors (vil gerne besøge Chateau Cayx), Bordeaux, Paris, Champagne, Belgien, Holland .......det hele kan ændres undervejs

Ideen til denne tur blev fostret i 2015 hvor vi var på en dejlig tur til Ardeche, det var i september måned og turisterne var rejst hjem og stilheden/afslappetheden på stedet tiltalte os meget - ingen jag og bagkanten var langt væk, vi “lallede” bare tiden afsted med god mad, drikke, petanque gå ture, en tur til Mont venteoux, og meget mere, samt til vindistriktet Lirac og det var så her Jan blev grosserer i vin. 


Selve Forberedelsen: der var mange ting der skulle ordnes hjemme, da huset skulle udlejes var der virkelig meget der skulle ordnes inden (kedelig opgave).

Vores søde hundevenner og Daisys plejefamilie inviterede på en dejlig “afskedsmiddag” ugen før afrejsen. Meget rørende aften hvor Daisy blev krammet og krammet. Man skulle sgu være hund den aften.
Oskar, Helle og Michael kigger ind på hundeturen aftenen før vi rejste og så blev der lige smagt på lidt mere rødvin.

Keld og Gertrud (som selv havde været på en længere tur til Spanien og Portugal) som vi havde et par hyggelige aftener med hvor vi hørte om deres erfaringer med et større “ridt” rundt i Europa, aflyste en frokostinvitation om fredagen da Kelds bror var kommet på sygehus med hjerteproblemer.

Kirsten og Kurt (badmintonvenner mm) insisterede på at vi skulle komme til en “på gensynsmiddag” i deres hus i Roskilde, huset i Karlslunde er pt beboet af broder Vagn og frue. Det var dejligt at se at Steen og Lisbeth også var inviteret - det var en dejlig aften med god mad og vine.

Sanne og Alex - gennemtrumfende et besøg om lørdagen, som Sanne sagde “vi bliver bare stående i døren for vi har en ting til turen” det blev lidt længere.Da vi nu ikke skulle ses i længere tid havde de pakket en pose med følgende gaver:
Værtindegave til det Puls arrangement vi aflyste
Fødselsdagsgave til Karin
Fødselsdagsgave til Jan
4 adventsgaver (det er sgu mange år siden vi har fået en sådan)
samt en julegave.
Kan man være andet end målløs????Josephine og Patrick (det unge genbopar) havde den morgen vi skulle afsted stillet et par lakridskrukker med guf til turen udenfor døren - skønt ik’?

Vi fik også sagt på gensyn til pigerne, børnebørnene samt kærester

Og så har vi fået en masse ønsker og kram.

Det hele er så sgu´ rørende med sådanne venner, at man næsten havde lyst til at aflyse hele turen, hulk.


Inden afrejsen skulle vi muge godt ud i krogene og det blev der gjort lige til 5 min før vi sad i bilen, derfor den første forsinkelse.
1. dag 17.9. Afrejse 15.30 havde planlagt 13.00 vi nåede til Kollund camping kl. 19,30 vi havde ringet i forvejen så adgangskortet lå parat (sammen med alle de andres kort). Vi blev installeret på en fin plads og fik kødsauce og spaghetti som Karin havde lavet hjemmefra

2. dag 18.9. Cykeltur til den mindste grænseovergang (en gang og cykelbro) i Europa, Skomagerhuset hedder overgangen, gennem Kollund skoven som har en masse bakker og een af os havde det svært med at køre på dem. Aftensmaden grillede koteletter.3. dagen 19.9. opdagede Jan at smørret til morgenbollerne var noget blødt - køleskabet var stået af på el. delen så vi måtte slå over på gas indtil det blev repareret. Det lykkedes at finde en super reparatør i Rødekro - så ned med markisen op med støtteben og så afsted - de var både hurtige, flinke og billige især i forhold til Køge Caravan som skulle have kr. 4000,- jeg slap med kr. 1130,- 


Eftermiddagen gik med indkøb samt aftensmad i Kupfermuhle på en gammel men hyggelig gasthof - vi fik rumpsteak og en spansk rødvin, anbefalet af et ældre ægtepar (manden havde i sin tid startet fabrikken NOPI tape) pris kr. 360,- for hele molevitten.


4. dag, torsdag 20. september vi pakkede ned næsten i tørvejr efter morgenmaden, kørte forbi Fleegard for at proviantere gas (2 stk 10kg) trafikken ok, frokost undervejs ankom til Campingplads Auf Dem Simpel! en fin og stor plads som i sin tid blev oprettet af en dansker - spiste snitzel på pladsens restaurant, udemærket . Tidlig i seng.

|  ,  |  | janresen@mail.tele.dk


KONTAKT OS - janresen@mail.tele.dk - +45 30 50 96 06


Cookies